Zgodovina kluba vodnih športov

Že več kot 30 let si v Klubu vodnih športov Velenje prizadevamo, da bi vodni športi in z njimi izobraževalni programi ter programi za aktivno preživljanje prostega časa za mlade in starejše, našli svoje mesto tudi ob in na Velenjskem jezeru. Tako je čolnarna ob Velenjskem jezeru postala prepoznavno mesto, kjer se zbirajo ljubitelji vodnih športov, jadralci, surfarji in vsi tisti, ki želijo svoj prosti čas preživeti aktivno, v lepem in sproščujočem okolju.

V vseh teh letih so dejavnost Kluba vodnih športov Velenje narekovali in oblikovali trendi v vodnih športih, primernih za jezera. V prvem obdobju smo bili člani našega kluba znani po izobraževalnih programih in tekmovalnih rezultatih jadralcev na deskah. Tako imamo v obdobju 91 - 92 tudi prve člane državne reprezentance in reprezentanta, udeleženca svetovnega prvenstva v jadranju na deski. Število članov kluba se je vseskozi spreminjalo, sedaj pa si prizadevamo, da bi z novimi programi in vsebinami pritegnili k sodelovanju čim več članov, še posebej pa navdušili mlajše generacije za jadranje in vodne športe. Programe šol jadranja namreč izvajamo pod sloganom: Več športnih aktivnosti mladim - manj priložnosti za stranpota.

V klubu v jadralski sezoni izobražujemo najmlajše kandidate na jadrnicah Optimist, malo starejše pa na jadrnicah Zeta, Europa, Fireball, 505 in Seascape. Še vedno pa je dovolj zanimanja tudi za šolo jadranja na jadralnih deskah. V preteklih letih pa smo ob sodelovanju s zastopnikom za Slovenijo za katamarane TOPCAT, imeli šolo jadranja s katamarani, ki je vzbudila veliko zanimanja, tako v Velenju in okolici, kot tudi v celi Sloveniji, saj so prihajali na Velenjsko jezero v šolo jadranja, kasneje tudi na rekreativno jadranje in ne nazadnje tudi na regate.Zaradi prevelikih stroškov smo to kategorijo opustili.